"Διατροφη & Καρκινος"
Μολονότι οι αποδεδειγμένα καρκινογόνοι διατροφικοί παράγοντες είναι πολύ
λίγοι, εντούτοις επιδημιολογικές έρευνες αποδεικνύουν ότι η διατροφή
συνδέεται με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου σε σημαντικό βαθμό. Από
πολλούς θεωρείται ότι οι διατροφικές συνήθειες μπορεί να σχετίζονται με
το 30% των καρκίνων στις αναπτυγμένες χώρες και πιθανώς με το 20% των
καρκίνων στις αναπτυσσόμενες χώρες (WCRF 1997). Τα δεδομένα αυτά
αναγορεύουν τη διατροφή στη δεύτερη μετά το κάπνισμα αιτία καρκίνου, η
οποία μπορεί να προβλεφθεί. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το 60% όλων
των περιπτώσεων καρκίνου οφείλονται σε λάθος διατροφή. Ιδιαίτερα στις
αναπτυγμένες χώρες, το κυρίαρχο διατροφικό πρότυπο με τις μεγάλες
ποσότητες σε κρέας, λευκό αλεύρι και ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο για
αρκετές μορφές καρκίνου. Το κρέας είναι βέβαια καλή πηγή πρωτεϊνών, αλλά
είναι πλούσιο σε ακόρεστα λίπη. Πιθανότατα γι' αυτό τον λόγο η μεγάλη
κατανάλωση βοδινού και χοιρινού κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο
του παχέος εντέρου και του προστάτη.
http://www.bestrong.org.gr/el/health/healthydiet/dietandcancer/
http://c280afgezqon5y05qdj9-4k6uj.hop.clickbank.net/
http://www.bestrong.org.gr/el/health/healthydiet/dietandcancer/
http://c280afgezqon5y05qdj9-4k6uj.hop.clickbank.net/
Comments
Post a Comment